Tuesday, February 19, 2013

1st entry d thn baru :)

19/2/2013 @ 3.14pm...

assalamualaikum...bismillah...

m00d : sy curi-2 nk update bl0g..jgn bgtau b0s sy yea... :P

wahh...lme bebenor rsenye sy xpost any entry slme dekat2 3bln++ k0t nie kn... (pe bnde jenis ayat la nie...??)

last entry bbrp bulan lalu, sy masih se0rg perempuan mengandung & sdg tggu hari nak b'salin... bkn xupdate sebab umah sy xde internet @ sy lupe yg sy ada blog TETAPI disbbkn 0leh mase2 sy telah die ambil 0leh c kecik bambam... nie la entry  yg 1st sbg se0rg ibu... sbb 2 langsung tak de mase nk terjah blog...apatah lg nk update kn... :D ( macam xcaye je dah jd mak 0rg.. )

nie pn curi2 mase update nk update psl baby...sangup tggl kerja jap... :)

alhamdulillah, sy selamat melahirkan baby gurl seberat 2.95kg pd 30.11.12 d HBTAR, klang secara normal & sy n en suami bg nama ADRIANA DAFIYA AZ-ZAHRAA' BT MOHAMAD FIRZI ..  baby yg baik, bijak sbb mase lahir die yg nk keluar n tolong ibunya meneran... bg sy yg br lahir anak 1st memang xde pengalaman & xtau cmne nk bersalin...huhu...klakar kn...tp 2 la pengalaman... bila kite slalu b'ckp apa yg kite nak bg melancarkn proses b'salin...alhamdulillah, itu la yg akn b'laku...btl kata2 org b'ckp ngn baby nie el0k sbb die akn faham apa yg kite nak...

skrg da b'usia 2.5bln, dah pandai senyum, ketawa, & ngoceh (nie bhase jawa...bhse melayu sy xpasti tp lebih kurg blaja ckp laaa...)  :)

xde bnde nk cite lagi k0t sbb blank la nk pk nk tulis pe...xde idea... s0, sy p0st gmbar je la utk tatapan... :)


"dafiya 3ari...2.95kg.. "


"dafiya 1bln, berat da meningkat 4.25kg... kuning2 kt kepala 2 lepas kena cukur mase majlis cukur jambul & aqiqah.."


"dafiya 1.5bln...da pndai lancarkn mogok sbb nak balik kg... bijak budak2 zaman skrg nie kn.."


"dafiya 2bln kena botak utk kali ke-2...berat 4.9kg hasil susu ibu + susu formula anmum + heinz rusks.."


"dafiya 2.5bln...kire latest picca laaa... lagak cm budak da 5bln je...alhamdulillah kepale da keras start usia brp mggu je... slalu baby lambat nk keras & tegakkan kepala... tp dafiya cpt... :) "

SEKIAN ENTRY UNTUK HARI NIE... WASALAM... :)




2 kata mereka:

cikpingu said...

wahh.. dh bg mkn rusks ke weh

zielarahman said...

aa aku da bg..ari ke-2 lg beb...huhu..aku nie ikut je org2 tue yg b'pengalaman kt kg 2...klu ikut aku, aku xberani lg...huhu

Post a Comment